La Consellera Alsina parla clar sobre el català a Europa

Alsina, sobre el català a Europa: “És inacceptable que la tretzena llengua més parlada no sigui oficial”

Comparteix la notícia
La Consellera Victòria Alsina

La Consellera Victòria Alsina

Alsina, sobre el català a Europa: “És inacceptable que la tretzena llengua més parlada no sigui oficial”

Catalunya “participarà activament” als actes de la Conferència sobre el futur d’Europa. Ho ha anunciat la consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, al ple del Parlament d’aquest dimarts. En el marc de la trobada, el Departament habilitarà un espai al portal de participació ciutadana i organitzarà taules rodones pel territori amb alguns dels temes que es tractaran a la jornada.

Així mateix, Alsina ha avançat que es posarà sobre la taula el “reconeixement de l’oficialitat del català”. “És inacceptable que la tretzena llengua més parlada no sigui oficial”, ha dit la consellera. Alsina també ha anunciat que es farà un acte amb “tots els representants” que ha tingut Catalunya a les institucions europees.

La Conferència sobre el Futur d’Europa és un procés de participació ciutadana a escala europea impulsat pel Parlament Europeu, la Comissió Europea i el Consell Europeu.

Així mateix, Alsina ha subratllat que Europa “ha d’acceptar” que “te nacions com la catalana que aspiren a esdevenir Estat”. “No demanem que les institucions europees simpatitzin amb la independència catalana, només que emparin el dret a l’autodeterminació”, ha afegit.

Comparteix la notícia

1 pensamiento sobre “La Consellera Alsina parla clar sobre el català a Europa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb la col·laboració de:

Edita
Change privacy settings