Un “emprenedor” del Congo detingut per aquests dos “negocis” il·legals a Torres de Segre

Recuperen a Torres de Segre 114 bicicletes robades i detenen un home que les comprava per enviar-les al Congo

Comparteix la notícia
Nova agressió a un funcionari d'una presó catalana

Mossos

Recuperen a Torres de Segre 114 bicicletes robades i detenen un home que les comprava per enviar-les al Congo

Els Mossos d’Esquadra van detenir dimecres a Torres de Segre (Segrià) un veí de Lleida, de 49 anys i nacionalitat congolesa, com a presumpte autor dels delictes de receptació i contra la salut pública. La policia va recuperar en una granja en desús situada a la partida de Vilanova, de Torres de Segre, 114 bicicletes sostretes, moltes desmuntades, i va detenir l’home que suposadament les comparava.

Segons els Mossos, les bicicletes eren enviades, desmuntades i empaquetades, al Congo per vendre-les. En l’operatiu, també es van intervenir 9,7 quilos de cabdells de marihuana i 18.000 euros en efectiu. Els Mossos no descarten noves detencions i, a la vegada, estan fent gestions per tal de retornar les bicicletes als seus propietaris.

La detenció és el resultat d’una investigació iniciada pels Mossos d’Esquadra a l’octubre després de tenir coneixement que un home estaria comprant bicicletes sostretes. La policia va localitzar el lloc on suposadament s’emmagatzemaven, una granja en desús de la partida de Vilanova de Torres de Segre.

Els Mossos van entrar dimecres al migdia a la granja on es va sorprendre el sospitós quan estava embolicant rodes. Els agents van trobar 114 bicicletes, moltes de les quals desmuntades, i 72 parells de rodes, material que estava embolicat per un trasllat imminent. La policia també va trobar una vintena d’eines elèctriques, entre les quals diversos trepans i radials.

A la vegada, els Mossos d’Esquadra van localitzar 9,7 quilos de cabdells de marihuana i 42 embolcalls de la mateixa droga, preparats per ser venuts, i 18.000 euros en efectiu. El preu de la droga comissada, segons l’oficina estatal d’estupefaents del Ministeri de l’Interior, podria arribar a tenir un preu al mercat de 17.570 euros.

Segons els investigadors, les bicicletes sostretes eren enviades, desmuntades i empaquetades, al Congo per vendre-les. Els Mossos d’Esquadra mantenen la investigació oberta ja que no descarten noves detencions relacionades amb l’operatiu. El detingut passarà pròximament a disposició judicial davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Lleida.

D’altra banda, la policia ha iniciat gestions per tal retornar les bicicletes als legítims propietaris. En aquest sentit, recomana a aquelles persones que han patit la sostracció d’alguna bicicleta que ho denunciïn, en cas que no ho hagin fet.

Comparteix la notícia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb la col·laboració de:

Edita
Change privacy settings