Els comuns fan servir el castellà per dirigir-se als badalonins i Albert Donaire els ensorra

Els Comuns s’adrecen en castellà a la ciutadania

Comparteix la notícia
Comuns Badalona

Comuns Badalona

Els Comuns s’adrecen en castellà a la ciutadania

La representant dels Comuns a la ciutat de Badalona s’ha vantat d’haver fet fora l’alcalde Xavier Garcia Albiol. Fins aquí tot correcte. No tant les maneres, ja que ho ha fet amb la ‘Lengua del Imperio’, la ‘lengua común de todos los españoles’. Ja ho va fer fa temps l’alcaldessa de Barcelona Ada Colau. Va utilitzar la llengua catalana per adreçar-se als veïns i veïnes de la seva ciutat amb l’objectiu de “llegar a más gente”.

Els Comuns, juntament amb els socialistes, són ferms defensores del sistema d’immersió lingüística i que el català tingui més presència a les institucions públiques. Almenys de cara a la galeria, perquè quan es qüestió de demostrar-ho, tot és ben diferent.

Se n’ha fet ressò l’activista independentista Albert Donaire que considera que aquest perfil de catalanofòbia encara és més perillós que el perfil catalanofòbic que va de cares, com el Partido Popular, VOX i el que queda de Ciudadanos. “Ho disfressen de tolerància i pluralitat, cosa que els fa més perillosos. La gran mentida”.

La Plataforma per la Llengua ha alertat del greu problema que pateix el nostre idioma, amb un gran retrocés de parlants, en especial, entre els més joves. Actituds com aquestes no ajuden a millorar les dades sobre l’ús del català. Si no s’hi posa remei, la llengua acabarà desapareixent.

Comparteix la notícia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb la col·laboració de:

Edita
Change privacy settings