Gerra d’aigua freda de la Comissió Europea a Pedro Sánchez per la llum

La Comissió Europea estudiarà les mesures del govern espanyol per abaratir la llum però descarta una revisió immediata del mercat

Comparteix la notícia
La barra del Gobierno de España dient això sobre la inflació

Pedro Sánchez

La Comissió Europea estudiarà les mesures del govern espanyol per abaratir la llum però descarta una revisió immediata del mercat

El vicepresident executiu de la Comissió Europea, Frans Timmermans, ha assegurat que estudiaran les mesures proposades pel govern espanyol aquest dimarts per abaratir el preu de la llum.

Segons ha dit en una trobada amb periodistes a Estrasburg i han confirmats fonts de la Comissió Europea a l’ACN, l’executiu comunitari està disposat a cooperar amb el govern espanyol per evitar que les “fluctuacions” del mercat afectin els consumidors, però descarta una revisió immediata del mercat energètic.

“Es pot discutir, però pel que està passant ara no pots immediatament treure els principis de mercat del mercat energètic”, ha dit Timmermans. El govern espanyol va aprovar aquest dimarts un decret que, entre altres mesures, crea un mecanisme per reduir “l’excés de retribució que tenen ara com ara les companyies elèctriques per l’evolució del preu del gas”.

El govern espanyol preveu que aquest mecanisme retalli uns 2.500 milions d’euros de beneficis “absolutament extraordinaris” que haurien tingut aquestes empreses. D’aquesta manera es pretén que tornin al sistema i repercuteixin en la factura domèstica i de pimes.

Comparteix la notícia

6 pensamientos sobre “Gerra d’aigua freda de la Comissió Europea a Pedro Sánchez per la llum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb la col·laboració de:

Edita
Change privacy settings