Una treballadora de comerç té aquesta actitud lamentable quan li parlen en català a Barcelona

L’ús del català al comerç de Barcelona, sota mínims

Comparteix la notícia
Botiga de roba

Botiga de roba

L’ús del català al comerç de Barcelona, sota mínims

Malauradament, cada dia veiem mostres de catalanofòbia a xarxes socials. Són cada vegada més les persones que ataquen indiscriminadament aquells ciutadans que parlen en català a Catalunya. Un dels àmbits on es repeteix més aquest odi és en botigues, en grans superfícies o dels serveis públics. Treballadors que atenen el servei -públic o privat- s’encaren amb consumidors que empren la seva llengua a casa seva.

Ho explica el tuitaire Albert Castellón. Narra que una dependenta l’ha enviat a la merda per parlar amb ella en la seva llengua. En la llengua que ha après a casa. Això ha passat a Barcelona, a Catalunya. “Això se’ns està anant de les mans. L’herència de Ciutadans és mortalment tòxica”, ha conclòs.

La Plataforma per la Llengua i altres entitats que defensen el català han advertit que l’ús de la nostra llengua està retrocedint a tota velocitat. A Barcelona i a la seva àrea metropolitana, cada vegada són menys els joves que utilitzen aquesta llengua en les seves relacions socials. Un descens que s’accentua en les persones d’entre 15 i 35 anys, un fet encara més preocupant, ja que implica una nova tendència que neix des de l’arrel.

Calen moltes mesures per protegir la llengua, començant per blindar l’escola i els mitjans de comunicació. L’estado espanyol no està disposat a fer tots aquests ‘sacrificis’, de manera que només hi ha una única solució. I passa per poder decidir.

Comparteix la notícia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb la col·laboració de:

Edita
Change privacy settings