La jugada del CNI amb Corinna… i Juan Carlos I no ho sabia

El CNI va espiar Corinna Larsen

Comparteix la notícia
Corinna

Corinna

El CNI va espiar Corinna Larsen

El nom de Corinna Larsen fa anys que sona en tertúlies i debats de televisió i es llegeix a diferents articles de premsa escrita. Va ser amant del rei Juan Carlos I i és una de les persones beneficiàries de la gran fortuna de l’emèrit. El CNI espanyol estava al cas de tots els detalls, ja que li va fer un seguiment durant més de quatre anys, per tal de controlar els seus moviments.

Corinna era -i és- una amenaça per la Corona i, per tant, per la Unidad Nacional. La preocupació era tan gran que el servei d’intel·ligència espanyol va arribar a sospitar que l’alemanya d’origen danès fos una espia. Poc després, aquesta hipòtesi es va descartar.

Alberto Saiz, director d’aquesta institució en aquell moment, estava preocupat per com l’“amiga” tractava al rei emèrit i com les seves accions podrien perjudicar la seva imatge. El va voler advertir: “Corinna és una relació perillosa”. Evidentment, el Campechano no hi va estar d’acord, perquè no va apartar-la a ella de la seva vida, sinó que va apartar Saiz del Centre Nacional d’Intel·ligència, allunyant-lo de la institució.

Unes espies que es van fer sense el consentiment de Juan Carlos, que no ho sabia. Sí que ho sabien el President del Gobierno de cada moment i també alguns ministres. Així s’explica en un llibre publicat per Fernando Rueda, expert en seguretat, que assegura que les persones amb un paper important dins l’executiu n’estaven al cas.

Comparteix la notícia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb la col·laboració de:

Edita
Change privacy settings