Nervis d’un diputat de Ciutadans contra Puigdemont pel retorn de la immunitat

El president de JURI diu que el retorn de la immunitat a Puigdemont “no és cap sorpresa” perquè el TJUE és “molt garantista”

Comparteix la notícia
Rebregada espectacular de Junts als socialistes europeus

Carles Puigdemont

El president de JURI diu que el retorn de la immunitat a Puigdemont “no és cap sorpresa” perquè el TJUE és “molt garantista”

El president del Comitè d’Afers Legals de l’Eurocambra (JURI), Adrián Vázquez, ha negat en una entrevista al FAQS que els eurodiputats de Junts Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí hagin patit “persecució ideològica” durant el suplicatori. L’eurodiputat de Cs ha defensat que tots tres van tenir “els mateixos drets” que qualsevol altre membre de la cambra i ha dit que els que argumenten el contrari “volen intoxicar”.

Segons Vázquez, “no és cap sorpresa” que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea retornés provisionalment la immunitat als tres eurodiputats perquè es tracta d’un “cas delicat” i els jutges han volgut ser “el més garantistes possibles”. “Hi ha gent que vol vendre això com una victòria, però res a veure, és una mesura cautelar i provisional”, ha defensat.

Per la seva banda, l’eurodiputat de Puigdemont, Comín i Ponsatí, Gonzalo Boye, ha assegurat que Vázquez “desconeix clarament el procediment”. “Tants errors, en un suplicatori, no s’havien comès mai i, en gran mesura, és responsabilitat seva”, ha dit Boye, que ha recordat que Cs, el partit de Vázquez, “va intentar que els treus eurodiputats no poguessin anar a les llistes electorals”.

Comparteix la notícia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb la col·laboració de:

Edita
Change privacy settings