Cop d’efecte de científics catalans amb aquesta tecnologia

Comparteix la notícia

Un projecte europeu amb participació catalana desenvoluparà aquesta tecnologia

Cop d'efecte de científics catalans amb aquesta tecnologia

Cop d'efecte de científics catalans amb aquesta tecnologia

Comparteix la notícia

Un projecte europeu amb participació catalana desenvoluparà aquesta tecnologia

Un projecte europeu desenvoluparà una tecnologia per crear sang artificial per resoldre la manca de sang i evitar els riscos d’infeccions per transfusions que hi ha en regions poc desenvolupades i en escenaris de catàstrofes, pandèmies o conflictes bèl·lics.

El projecte, amb participació de l’Institut de Ciència de Materials de Barcelona del CSIC, dissenyarà glòbuls vermells sintètics que imitin les característiques dels naturals i que es puguin fabricar en el futur de forma rendible. El pressupost total és de 3,2 MEUR per a quatre anys, i acabarà el març del 2026.

L’objectiu a llarg termini és desenvolupar un substitut eficaç i universal de la sang, que es pugui produir de manera rendible en instal·lacions de fabricació farmacèutica, i que permeti resoldre la necessitat mèdica de transfusions sanguínies segures. A més, els eritròcits sintètics podrien ser una plataforma per administrar fàrmacs. Coordina el projecte la Universitat KU de Leuven (Bèlgica).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Responsable: Digital Toginama S.L. Finalitat: publicar els vostres comentaris. Legitimació: per al vostre consentiment exprés. Destinataris: no transferirem les vostres dades a tercers, tret de les administracions que estiguin autoritzades legalment. Drets: teniu dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, tal com s’explica en informació addicional. Informació addicional: a la nostra política de privadesa i protecció de dades.