Nou cas de catalanofòbia a Mallorca

Més catalanofòbia als Països Catalans: ara a Mallorca

Comparteix la notícia
Centre mèdic

Centre mèdic

Més catalanofòbia als Països Catalans: ara a Mallorca

Les polítics de PP, VOX i Ciudadanos han propiciat un clima inaguantable de catalanofòbia. Els habitants dels Països Catalans no es poden expressar en la seva llengua a casa seva i són sovint atacats, increpats i qüestionats per expressar-se en català. Aquest estiu hem trobat molts casos com aquests, començant per uns humoristes valencians.

Damià V. va tenir problemes a Mallorca per expressar-se en català. Ho ha explicat el diari digital DBalears. Aquesta persona va anar al cap del seu poble, Campos, perquè li curessin aquestes ferides de la mà. En arribar al centre, li va descriure les ferides en català. “M’he tallat amb un tassó”. La infermera li va dir que l’entenia i ell va repetir la mateixa frase en català.

“Doncs necessitarà algú que li faci de traductor”. La dona li va netejar les ferides i li va comunicar al pacient que “ara vindrà el doctor, que és estranger com jo però entén alguna cosa en mallorquí, potser així ens podrem entendre”. Amb el metge tampoc hi va haver sort, ja que es pensava que un “tassó” era un ganivet.

“Són els que no ens entenen els que en tot cas necessiten un traductor, o han d’esforçar-se a entendre’ns i no pretendre que girem la llengua. Per tant, l’actitud d’aquesta infermera o auxiliar és totalment reprovable”, va explicat el ferit a DBalears.

Comparteix la notícia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb la col·laboració de:

Edita
Change privacy settings