Desastre en les estadístiques d’ús del català als patis de les escoles

Només el 14% dels alumnes de secundària i el 35% dels de primària de les zones urbanes parlen català al pati

Comparteix la notícia
Una important entitat europea condemna la sentència del Supremo contra la llengua

Desastre en les estadístiques d'ús del català als patis de les escoles

Només el 14% dels alumnes de secundària i el 35% dels de primària de les zones urbanes parlen català al pati

El 14% dels alumnes de secundària i el 35% dels de primària parlen català al pati a les zones urbanes, segons dades de l’estudi sociolingüístic ‘Els patis d’escoles i instituts’ del 2019 de la Plataforma per la Llengua.

L’entitat informa que als patis dels instituts públics de Valls “només el 40% de les converses són en català” o que els alumnes de quart d’ESO “tenen més coneixements de castellà que de català a totes les regions educatives”. També recull que “tan sols el 53% dels joves de Barcelona domina el català”.

Davant l’escenari, l’entitat alerta de “l’emergència lingüística” per la “caiguda de l’ús social” del català, i anuncia una campanya amb SEPC, USTEC-STES i Intersindical a partir de la setmana que ve per intentar revertir-ho. La iniciativa vol promoure la implicació d’educadors, famílies i de diferents agents socials.

Es tracta d’una campanya de gran abast que pivota sobre el sistema educatiu, que l’entitat entén com a punt de partida de l’expansió social de la llengua.

De moment, des d’aquest dilluns han aparegut un seguit de cartells i pancartes en diferents centres educatius de Barcelona i Catalunya en què s’ofereixen dades com les exposades més amunt i es pregunta: “Segur que tenim una escola en català?”.

Comparteix la notícia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb la col·laboració de:

Edita
Change privacy settings