
Carles Porta
Carles Porta no s’arronsa i dona una lliçó a molts catalans
Crims és un dels programes més vistos de la Televisió de Catalunya. El seu màxim responsable, Carles Porta, s’ha convertit en una persona molta admirada per part dels espectadors d’aquesta cadena, a l’alçada d’altres noms com Toni Cruanyes o Marc Ribas. Les audiències del programa són tan altes que l’espai ha fet el salt a la plataforma Movistar+, on ciutadans de l’Estado español han pogut veure el programa doblat al castellà. Tot això va provocar guanyar un Premi Ondas l’any 2021.
Amb la nova temporada l’èxit es manté i no para de créixer. Igual que ell es manté en la nostra llengua. Així, durant el lliurament d’aquests Premis Onda, al Gran Teatre del Liceu, va explicar que el “català, una llengua preciosa i mil·lenària. Els idiomes serveixen per comunicar-nos i per entendre’ns. El periodisme, quan és honest, té un paper molt important en la millora de la societat. Por favor, periodistas, cuando hablen de Catalunya, sean honestos. Y como decimos en nuestro programa, pongan luz en la oscuridad, y no al revés”.
Ara ho ha tornat a fer. Porta ha portat la llengua pròpia de catalunya a un sector poc amable amb la nostra llengua. En concret, una trobada amb 150 jutges i jutgesses de l’Escola Judicial del Consell General del Poder Judicial, ubicada a Barcelona. Tots aquests magistrats, després d’aprovar l’oposició, han de passar dos anys aquí abans d’entrar a la carrera judicial. És llavors quan els destinen a qualsevol punt de l’Estat.
Gran Carles Porta que ha rebut els elogis dels ciutadans de Catalunya. Comença en català i continua en català. Els jutges que viuen a Barcelona perquè estan a l’escola judicial aprenen català gràcies a Crims i gràcies a ell.
