Feina ingent dels bombers apagant aquest elevat nombre d’incendis de vegetació des de dimecres

Els bombers apaguen 76 incendis de vegetació des de dimecres

Comparteix la notícia
Bombers

Bombers

Els bombers apaguen 76 incendis de vegetació des de dimecres

Els bombers han apagat, des de dimecres i fins aquesta mitjanit, 76 incendis de vegetació. D’aquests, 30 han estat per focs agrícoles, 26 de forestals i 20 d’urbans. El cos recorda que hi ha un risc d’incendi extrem i el 35% dels municipis catalans –un total de 333- estan en alerta màxima del Pla Alfa.

La previsió indica que s’incrementaran encara més les temperatures i que, amb l’entrada de vent, creixen les zones amb un perill molt alt o extrem d’incendi. Per això, s’han tancat els accessos al Paratge Natural de l’Albera i del massís del Montgrí, que s’afegeixen als cinc espais naturals protegits ja clausurats des de dimecres.

L’incendi més important fins ara ha estat el de la Pobla de Massaluca, que ha calcinat una setantena d’hectàrees.

Es tracta del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat, la Serra del Montsec, els espais naturals protegits de la Baronia de Rialb, el Parc Natural de la Serra de Montsant i l’Espai Natural Protegit del Montmell-Marmellar.

Així mateix, s’ha limitat la circulació motoritzada al medi natural a tots els municipis on és actiu el nivell 3 del Pla Alfa, s’han clausurat les àrees d’esbarjos i molts aparcaments d’accés a espais naturals resten tancats per tal d’evitar l’afluència de persones.

Comparteix la notícia

1 pensamiento sobre “Feina ingent dels bombers apagant aquest elevat nombre d’incendis de vegetació des de dimecres

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb la col·laboració de:

Edita
Change privacy settings