Tots els beneficis de les carbasses… no només durant època de Halloween

Comparteix la notícia

En època de carbasses… Et descobrim tots els beneficis!

Tots els beneficis de les carbasses... no només durant època de Halloween

Tots els beneficis de les carbasses... no només durant època de Halloween FOTO - Europa Press

Comparteix la notícia

En època de carbasses… Et descobrim tots els beneficis!

La carbassa és un dels símbols de Halloween, però també una de les estrelles de qualsevol cuina com cal quan baixen les temperatures pel seu gran sabor i les seves propietats nutricionals. Tot i que comunament se’l considera una verdura, realment és una fruita i el seu alt contingut en betacarotè, potassi i vitamines A, B, C i E la converteixen en un dels súper aliments a incloure a la nostra dieta més enllà del ‘truc o tracte’ associat a la nit més terrorífica de l’any.

De mà de Nutritienda et desvetllem tots els beneficis de la carbassa, perfecta com a acompanyament d’una carn o un peix, per prendre en crema, rostida o fins i tot en una amanida temperada. A què estàs esperant per fer-te un ‘carbassa lover’?

Millora l’aspecte de la pell

La carbassa millora l’aspecte de la pell ja que és font de vitamina C i E, antioxidants que contribueixen a bloquejar els radicals lliures, que afavoreixen l’aparició d’arrugues i flacciditat a la pell, tenint un pes decisiu en l’envelliment de la pell. A més, la vitamina C també contribueix a la formació de col·lagen perquè la pell es mantingui hidratada i protegida davant dels agents externs.

Ajuda al correcte funcionament del sistema immune

Com que és font de vitamina C, també contribueix al funcionament normal del sistema immune, protegeix les cèl·lules davant el dany oxidatiu i ajuda a disminuir el cansament i la fatiga. També el contingut en algunes de les vitamines del grup B, com l’àcid fòlic, disminueixen el cansament i la fatiga. D’altra banda, els antioxidants que posseeix la carbassa, i especialment les pipes, són capaços de neutralitzar l’acció dels radicals lliures ajudant el sistema immunitari i mantenint el cos sa i fort.

És ideal per a qualsevol dieta d’aprimament

La carbassa és rica en aigua – posseeix més d’un 90% – cosa que ajuda a prevenir la deshidratació i la retenció de líquids. Destaca la seva baixa densitat calòrica i el seu escàs contingut gras, cosa que fa que no aporti gairebé calories i la converteixen en una opció ideal per als que es trobin en un procés de pèrdua de pes. A més, la seva aportació en fibra fa que augmenti la sensació de sacietat, estimula el trànsit intestinal, arrossega les toxines i facilita les digestions.

Gran aliada per a la salut visual

Com la pastanaga, la carbassa és una gran aliada per a la salut visual, ja que conté vitamina A que contribueix al manteniment de la visió en condicions normals. Les fruites i hortalisses de color taronja són antioxidants gràcies als carotenoides com el betacarotè, que donen el color ataronjat a la carbassa, i són precursors de la vitamina A que és fonamental per a la salut visual. A més, conté altres carotens com la luteïna o la zeaxantina que es troben de forma natural als ulls.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Responsable: Digital Toginama S.L. Finalitat: publicar els vostres comentaris. Legitimació: per al vostre consentiment exprés. Destinataris: no transferirem les vostres dades a tercers, tret de les administracions que estiguin autoritzades legalment. Drets: teniu dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, tal com s’explica en informació addicional. Informació addicional: a la nostra política de privadesa i protecció de dades.