Espanyolistes la fan grossa a un bar gallec per l’ensaladilla

L’espanyolada visita un bar gallec i demostra el seu odi lingüístic

Comparteix la notícia
Santiago de Compostela, Galicia

Santiago de Compostela, Galicia

L’espanyolada visita un bar gallec i demostra el seu odi lingüístic

Aquest estiu hem vist diverses mostres d’odi a les llengües minoritzades. L’espanyolada monolingüe voldria que Espanya fos com França i que les llengües que no són el castellà estiguessin a punt de desaparèixer. Els ve mal de cap i tenen mal d’orelles quan es desplacen a Galícia, al País Basc o a Catalunya i senten parlar en gallec, en basc o en català. I ja n’hi ha prou.

Fa uns dies, uns madrilenys van intentar boicotejar una interpretació de monòlegs en català celebrada a un poble del País Valencià. I una influencer gallega va haver de posar a lloc uns espanyols que l’acusaven de no fer servir la llengua castellana i emprar la seva pròpia llengua.

Un grup d’espanyols que només coneixen una llengua van viatjar a Santiago de Compostela. El perfil ja es veia. Braçalets de la bandera rojigualda, estanqueres per tot arreu… I es van topar amb un bar on la carta d’un bar gallec que estava escrita en la seva llengua, l’idioma del dia a dia dels clients habituals de l’establiment. L’espectacle havia començat.

El cambrer del bar gallec ho va explicar a través de xarxes socials. Si ningú demana la traducció dels restaurants xinesos o japonesos, tampoc ho han de fer d’una carta que s’entén perfectament. Queda clar que aquests joves volien tocar els nassos, però no ho van aconseguir.

Comparteix la notícia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb la col·laboració de:

Edita
Change privacy settings