Nou avenç científic amb la immunoteràpia

La immunoteràpia augmenta la supervivència dels pacients amb limfoma B agressiu que no responen a la quimioteràpia

Comparteix la notícia
Cop d'efecte per un fàrmac per combatre un tipus de tumor

Científics demanen més mesures a Catalunya

La immunoteràpia augmenta la supervivència dels pacients amb limfoma B agressiu que no responen a la quimioteràpia

La immunoteràpia augmenta la supervivència dels pacients amb limfoma B agressiu que no responen a la quimioteràpia. La utilització de limfòcits T modificats genèticament augmenta l’esperança de vida d’aquests pacients, segons dos articles en els què han participat investigadors de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) i de l’Institut d’Oncologia de Catalunya (ICO).

Totes dues recerques s’han publicat a ‘The New England Journal of Medicine’. Els pacients amb limfoma B agressiu que des d’un inici no responen a la quimioteràpia de primera línia o que recauen primerencament després d’aquesta tenen un mal pronòstic. El tractament convencional de segona línia, que inclou la quimioteràpia a altes dosis i el trasplantament de cèl·lules hematopoètiques, no és una bona opció per a aquests pacients.

Les cèl·lules CART són limfòcits T modificats genèticament que tenen la capacitat de reconèixer i destruir les cèl·lules tumorals del pacient. Els estudis en fase 2 fets fins ara demostren la seva gran efectivitat i capacitat de curació en pacients que no responen o s’han tornat resistents a les múltiples línies de tractament.

Aquests resultats han motivat el desenvolupament de tres estudis en fase 3 que comparen aquests constructes CART amb el tractament quimioteràpic convencional de segona línia en pacients de mal pronòstic. Dos d’aquests estudis són els que es publiquen ara.

Comparteix la notícia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb la col·laboració de:

Edita
Change privacy settings