Continua la jugada bruta amb l’Arxiu de Salamanca

Celebra el retorn dels últims papers de l’Arxiu de Salamanca, de particulars, entitats i partits però afirma que n’hi ha d’altres ens

Comparteix la notícia
Arxiu de Salamanca

Arxiu de Salamanca

Celebra el retorn dels últims papers de l’Arxiu de Salamanca, de particulars, entitats i partits però afirma que n’hi ha d’altres ens

“Ha estat un triomf col·lectiu del nostre poble. Un objectiu acomplert”, ha indicat la Comissió de la Dignitat després que hagin arribat a Catalunya els últims papers de l’arxiu de Salamanca que la dictadura franquista va requisar a partits, entitats o particulars. “Hem d’estar satisfets d’haver aconseguit aquest acte de restitució malgrat els entrebancs constants i fins al darrer moment del govern de l’Estat”, ha subratllat.

Amb tot, la Comissió ha recordat que la feina no està acabada, ja que “resta completar la restitució dels 47 ajuntaments catalans, la maçoneria de Catalunya i la Institucional de la Generalitat de Justícia i d’ordre públic, així com la documentació de diversos departaments que s’ha localitzat a l’arxiu de Salamanca”. També “resta que es retorni al País Valencià la documentació que se’ls va furtar”, i en aquest sentit l’entitat recorda que les corts valencianes van votar a favor de la seva restitució el 2004.

La Comissió de la Dignitat exigeix la restitució com a “acte de reconeixement de la sobirania” de les institucions de Govern, “que va ser víctima del franquisme”. I en aquest sentit afegeix que no té “cap sentit que segueixi una espoliació feta pels franquistes que només es podria fonamentar en el fet de mantenir un acte de guerra i de repressió política que avui no és justificable i tolerable”.

Comparteix la notícia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb la col·laboració de:

Edita
Change privacy settings