L’amenaça que va facilitar el matrimoni dels Borbons Emèrits

Comparteix la notícia

Juan Carlos I de España i Sofia de Grecia es van casar gràcies a una amenaça

Juan Carlos I de España i Sofia de Gracia es van casar gràcies a una amenaça

Juan Carlos I de España i Sofia de Gracia es van casar gràcies a una amenaça

Comparteix la notícia

Juan Carlos I de España i Sofia de Grecia es van casar gràcies a una amenaça

Els reis emèrits ja fa deu anys que van celebrar les noces d’or. Això vol dir que enguany farà seixanta anys que es van casar. És clar que no són un matrimoni convencional i pocs enllaços haguessin durat tant si no fos perquè el seu vincle és reial. L’emèrita fa anys que no passa per les portes i que aguanta les infidelitats del seu marit. Ell fa anys que va a la seva: velers, tiberis, caceres, campaments…

Pilar Eyre explica més detalls d’aquella època a Lecturas. No fa falta ser gaire espavilat per veure que cap dels dos es va casar enamorat i que va ser un matrimoni de conveniència. La periodista catalana explicava que ella estava enamorada del Duc de Kent, Edward, el cosí d’Elisabet II. Tot i això, aquest va acabar amb Katherine Worlsey, amb qui es va casar a York l’any 1961.

Federica, la mare de Sofia, va intentar solucionar aquest problema acostant-la al príncep Harald de Noruega, l’actual Rei. Però res de res. Una tercera persona va entrar en acció: la Reina Sonia, la reina actual. En un primer moment, no la consideraven una amenaça i mal fet que van fer. No tenia sang blava i, finalment, va ser l’escollida.

Tot i això, abans hi van haver dubtes amb Sofia pel mig: “Se presentó la víspera en el hotel Claridge’s contando a gritos que, si Harald se casaba con Sofia, se suicidaría allí mismo. Això va fer que per evitar mals majors, apartessin Sofia de Harald i després va aparèixer Juanito.

Per tant, Sofia de Grecia i Juan Carlos I de España es van casar gràcies a una amenaça. Dit d’una altra manera, Felipe VI i Letizia Ortiz són reis d’Espanya gràcies a una amenaça. I Leonor (i el noi o noia que ell vulgui) també seran reis (o reines) d’Espanya gràcies a aquest fet.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb la col·laboració de:

Edita
Change privacy settings