
Alerta alimentària per presència de toxina estafilocòccica en aquesta marca de mozzarella
Alerta: presència de toxina estafilocòccica a mozzarella fresca de la marca Bocconcini d’Albe
L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària (AESAN), a través del Sistema Coordinat d’Intecanvi Ràpid d’Informació (SCIRI) ha tingut coneixement d’una alerta traslladada per les autoritats sanitàries de la Comunitat Autònoma de Madrid relativa a la presència de toxina estafilocòccica a la Mozzarella fresca de la marca Bocconcini d’Albe amb data de caducitat del 29/ 10/2022.
Les dades del producte implicat són:
• Nom del producte a l’etiqueta: Mozzarella fresca.
• Nom de marca: Bocconcini d’Albe.
• Data de caducitat: 29/10/2022.
• Nombre de lot: 2910.
• Pes d’unitat: 250 g (pes net) i 150 g (pes escorregut).
• Temperatura: refrigerat.
Segons la informació disponible, el producte ha estat distribuït a les comunitats autònomes d’Andalusia, Astúries, Illes Balears, Illes Canàries, Catalunya, Cantàbria, Castella i Lleó, Galícia i el País Valencià, si bé no es descarten altres redistribucions.
Encara que de moment no s’han detectat casos associats a aquest producte, l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) adverteix que la incubació del bacteri Staphylococus aureus és ràpida, d’1 a 7 hores; i que els símptomes duren d’1 a 2 dies, incloent-hi vòmits, nàusees intenses, dolor abdominal i de cap, sudoració i prostració. Si s’observa qualsevol alteració, una cosa que no sigui habitual, és recomanable anar a un centre de salut acompanyant una foto de l’envàs on es llegeixi la caducitat i el lot.