Albert Pla ensorra Pablo Casado per la llengua

Albert Pla deixa en ridícul Pablo Casado per atacar el catal

Comparteix la notícia
Albert Pla

Albert Pla

Albert Pla deixa en ridícul Pablo Casado per atacar el català

El president del Partido Popular Pablo Casado va viatjar fins les Illes Balears amb l’objectiu de captar vots de votants descontents amb la política lingüística del govern de Francina Armengol. Igual que s’ha fet al País Valencià, que es va iniciar una campanya política molt potent amb la qual es va ‘canviar’ el nom de la llengua catalana i li diuen “valencià”, segons Casado a Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera no parlen el nostre idioma sinó que en parlen altres.

Parlen “mallorquí, menorquí, eivissenc i formenterenc”. Es veu que quan hi ha una frontera (autonòmica, que no s’enfadin) canvia la llengua. Quan es creua Ulldecona i s’entra al País Valencià, els habitants ja no parlen català i parlen valencià. I quan creuen el mar i arriben a Balears, tornen a canviar.

El cantautor Albert Pla s’ha fet ressò d’aquesta última bogeria i ho ha explicat amb humor. Diu que parla 10 idiomes. Catalán, leridano, valenciano, mallorquín, menorquín, ibizenco, formenterenc, aragones, oriental y andorrano”. El que no parla gaire bé i diu que estudiarà l’any que ve es el “gerundés”.

És habitual fer política amb la llengua. També ho fan Ciudadanos i Vox. Potser a Espanya va bé i guanyen vots, però està clar que a Catalunya perden suports a cada eleccions.

Comparteix la notícia

2 pensamientos sobre “Albert Pla ensorra Pablo Casado per la llengua

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb la col·laboració de:

Edita
Change privacy settings