Canvis en l’aforament a recintes esportius a Catalunya

El Govern limita al 30% l’aforament en recintes esportius a l’exterior amb capacitat per a més de 10.000 persones

Comparteix la notícia
Rebregada de la CUP a Pere Aragonès per allargar l'agonia de la taula de diàleg

Pere Aragonès

El Govern limita al 30% l’aforament en recintes esportius a l’exterior amb capacitat per a més de 10.000 persones

El Govern ha aprovat aquest dilluns limitar al 30% l’aforament en recintes esportius a l’exterior amb capacitat per a més de 10.000 persones. A més, aquestes instal·lacions a l’aire lliure hauran d’establir espais sectoritzats -d’un màxim de 3.000 persones per sector- en seients preassignats i només per a públic abonat i local.

Els assistents hauran d’estar asseguts i caldrà garantir una distància interpersonal d’1,5 metres. L’ús de la mascareta serà obligatori durant tot l’esdeveniment esportiu i no es podrà oferir servei de restauració. Les mesures seran validades dimecres pel Procicat i entraran en vigor dijous tan bon punt es publiquin al DOGC. A banda, s’hauran de preveure mesures de circulació dels assistents que evitin les aglomeracions en els encreuaments o punts de més afluència i oferir fluxos de circulació d’entrada, sortida i accés als banys.

El desenvolupament de les competicions amb aquestes condicions requerirà la presentació prèvia per part del titular de l’activitat d’una declaració responsable al Departament de la Presidència, competent en matèria d’esports, i a l’ajuntament del municipi on s’ubiqui la instal·lació o equipament, en la qual s’informarà de les mesures de sectorització i de les característiques dels controls d’accessos i mobilitat.

Més restriccions

En els equipaments a l’aire lliure amb una capacitat inferior a 10.000 persones, la normativa es manté com ara: aforament al 70% i un nombre màxim de 3.000 assistents.

Pel que fa a les instal·lacions en espais tancats, es manté l’aforament al 70% amb un màxim de 1.000 persones o 3.000 en el cas d’aquells recintes que compleixin les condicions de ventilació i qualitat de l’aire reforçades i les mesures de control d’aglomeracions indicades a la Resolució SLT/2498/2021, de 29 de juliol.

En aquests casos, el titular de l’activitat també haurà de presentar una declaració responsable al Departament de la Presidència i a l’ajuntament corresponent.

El Govern ha pres la decisió aquest dilluns en el marc de la reunió telemàtica de la Comissió delegada en matèria de Covid-19 encapçalada pel president de la Generalitat, Pere Aragonès. Hi han participat també el vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró; la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, i els consellers d’Interior, Joan Ignasi Elena, i de Salut, Josep Maria Argimon.

Comparteix la notícia

1 pensamiento sobre “Canvis en l’aforament a recintes esportius a Catalunya

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb la col·laboració de:

Edita
Change privacy settings