Elisava: formant en l’enginyeria que lidera les taxes d’ocupació al país

Comparteix la notícia

Segons les darreres dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE), l’enginyeria ostenta una de les més elevades taxes d’ocupació entre els titulats universitaris a nivell estatal. A Catalunya, on llur taxa d’activitat supera el 96%, facultats com Elisava ofereixen un innovador Grau especialitzat en una de les branques més sol·licitades: l’Enginyeria de Disseny Industrial. Dotada d’una generosa cartera de sortides i opcions professionals.

Elisava: formant en l’enginyeria que lidera les taxes d’ocupació al país

Elisava: formant en l’enginyeria que lidera les taxes d’ocupació al país

Comparteix la notícia

Segons les darreres dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE), l’enginyeria ostenta una de les més elevades taxes d’ocupació entre els titulats universitaris a nivell estatal. A Catalunya, on llur taxa d’activitat supera el 96%, facultats com Elisava ofereixen un innovador Grau especialitzat en una de les branques més sol·licitades: l’Enginyeria de Disseny Industrial. Dotada d’una generosa cartera de sortides i opcions professionals.

Augmenten els titulats d’enginyeria a Catalunya

Segons les dades del 2021 de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), la xifra de titulats universitaris ha augmentat un 25% en deu anys entre les branques d’estudi de l’enginyeria i l’arquitectura. Passant dels 7.223 del 2011 als 9.018 del 2021, també representant el 18% dels matriculats. Però, malgrat fregar-se, l’enginyeria mostra una major inserció laboral que l’arquitectura a nivell estatal —i dominant sobre la resta.

Entre els seus àmbits, una de les trajectòries més concorregudes és la industrial, amb estudis com el Grau en Enginyeria de Disseny Industrial d’Elisava, pioner i coherent amb les exigències que present i futur imposen a la nostra societat. Comptant amb un 80% dels graduats que repetirien Grau i Universitat, un brou constant d’enginyers i enginyeres que, sota projectes propis o a càrrec de multinacionals, demostren aptituds.

Sí, estudiar enginyeria té sortides

Segons l’enquesta d’inserció laboral de titulats universitaris, publicada l’any 2019 en la seva darrera versió per l’Institut Nacional d’Estadística d’Espanya (INE), les taxes de més del 97% d’enginyeria encapçalen l’ocupabilitat dels graduats. A més, amb prou paritat de sexes, situant el percentatge en un 92,5 % pels homes i en un 91% les dones de mitjana. Xifres que es mantenen fins i tot en desglossar els àmbits de l’enginyeria.

Pel que fa a l’índex del nivell d’ocupació al territori, l’enginyeria presenta a Catalunya una taxa d’activitat del 96,2%. Separada tan sols per un punt respecte el percentatge nacional, i entre les Comunitats Autònomes amb les majors taxes d’ocupació generals dels graduats (90,8%) junt amb La Rioja (91,9%) i Navarra (90,7%), territori on graus com el d’Enginyeria en Disseny Industrial guanyaran encara més importància en el futur.

Una branca d’inesgotables possibilitats

L’Enginyeria en Disseny Industrial disposa d’aplicacions molt diverses. Tant és així que la professió encaixa a tota mena d’àmbits, des del sector privat, l’emprenedoria i també la consultoria, fins a la docència i la recerca, el desenvolupament i la innovació. A més a més, trobant un enorme repertori de sectors vinclats. Abastant els camps de l’esport i el calçat o el packaging, així com la biomedicina, la mobilitat o l’electrònica de consum.

Sent la Facultat de Disseny i Enginyeria de Barcelona Elisava, amb més de 50 anys d’experiència formativa i situada com a la quarta millor universitat catalana i la sisena a nivell estatal, un bon exemple d’aquesta envergadura. On a través del learning by doing posa a disposició de l’alumnat una formació basada en projectes, empreses i casos reals. Tot dins un Grau en Enginyeria de Disseny Industrial dinàmic, robust i innovador.  

Elisava: ecosistema i identitat de l’enginyeria catalana

Aprofundint en aquesta facultat, l’Escola de Disseny i Enginyeria de Barcelona Elisavafou la primera escola de disseny de tot l’Estat. Fundada a començament dels ’60, i avui dia adscrita a la Universitat Pompeu Fabra, el centre forma a més de 17.000 estudiants amb prop de 800 professors. Segons la revista Domus, situada entre les 100 millors escoles de disseny i arquitectura de la Unió Europea des de fa una dècada.

Mirant deu anys endavant, però, segons estima l’Observatori de l’Enginyeria d’Espanya, caldran més de 200.000 enginyers per a cobrir les necessitats de les empreses al 2034, tant al sector industrial com al dels serveis. Un repte compassat amb el ritme del nostre temps, on l’avenç de la tecnologia i els desafiaments d’un món canviant són símptomes d’una major exigència formativa. La qual demana més enginy i experiència.

Construint les eines del present i el futur

Fa mig segle, Elisava va incorporar els estudis d’enginyeria industrial al seu programa a fi de proveir la societat de perfils transdisciplinaris i d’una alta qualificació. A través d’un grau de quatre anys d’especialització en Disseny i Materials, Desenvolupament i Simulació i Gestió i Dades, preparant 90 alumnes per curs que aportaran nous recursos per optimitzar la indústria, la societat i el planeta acompanyant-los en llur evolució.

Sota un blindatge que cerca la transversalitat formativa, incloent altres competències en els àmbits de la gestió i les aptituds personals, amb un 90% dels estudiants que troba feina mesos després d’acabar el Grau, segons AQU Catalunya. Destacant un Alumni laboralment actiu en empreses de reputació internacional com Reebok, Seat-Cupra, Adidas, Lego, IKEA, Samsung, Danone i Grifols, o amb interessants projectes propis.

Diversos dels quals, enfocats a la sostenibilitat com ara un material fet de residus de carxofa (BeGreen) i la col·laboració amb Girbau per donar un nou ús als micro-plàstics. O al salvament i rescat, com la moto elèctrica medicalitzada Dayna, el dispositiu de salvament marítim Flotto o la innovadora llitera plegable Trustto. Una línia enginyosa i creativa que fa dels enginyers i enginyeres valor i necessitat dels nostres present i futur.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Responsable: Digital Toginama S.L. Finalitat: publicar els vostres comentaris. Legitimació: per al vostre consentiment exprés. Destinataris: no transferirem les vostres dades a tercers, tret de les administracions que estiguin autoritzades legalment. Drets: teniu dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, tal com s’explica en informació addicional. Informació addicional: a la nostra política de privadesa i protecció de dades.