
Un advocat porta la històrica samarreta de Laura Borràs
L’advocat crea estil a l’AVE
La Presidenta del Parlament Carme Forcadell es va haver de carregar de paciència per aguantar els diputats de Partido Popular i Ciudadanos durant la tramitació de les Lleis de Desconnexió que es van votar a la Cambra Catalana. Tot va començar amb aquella petició històrica de modificació de l’ordre del dia, que va permetre un debat parlamentari que va provocar la ira d’aquells que tenen por a la democràcia i prefereixen no abordar els problemes del poble de Catalunya.
Forcadell, en aquella època, igual que Laura Borràs en l’actualitat, han hagut d’aguantar i han d’aguantar les interrupcions constants de personatges de Ciudadanos (Carlos Carrizosa, Nacho Martin Blanco…), del Partido Popular (Alejandro Fernández, Santi Rodríguez…) i ara de VOX (Ignacio Garriga, Joan Garriga, Alberto Tarradas…). A tots ells, abans d’escoltar les seves peticions, els fa la mateixa pregunta: “per quin article em demana la paraula?”.
I és que el Reglament del Parlament de Catalunya estableix que per poder interrompre un ple i perquè la presidenta del Parlament atorgui el dret a parlar, cal complir una sèrie de requisits que normativament estan taxats. Normalment són qüestions d’ordre o al·lusions personals i no pas qüestions de fonts, com els representants d’aquests partits polítics volen fer creure.
És habitual iniciar una discussió personal i directa amb la presidenta del Parlament des del seu propi escó amb l’objectiu de buscar el vídeo i repartir-lo pel seu entramat a les xarxes socials. Busquen un clar victimisme i qüestionar una falsa parcialitat primer, de Carme Forcadell i, després, de Laura Borràs. La frase “per quin article em demana la paraula?”, ja és història del Parlament. Laura Borràs un dia portava una samarreta amb aquest lema, igual que l’advocat Joan Font, que també ha portat aquesta peça de roba per anar a Madrid.