Nova rebregada dels barcelonins a Ada Colau per la inseguretat

Comparteix la notícia

Creix la sensació d’inseguretat a Barcelona i les crítiques a Ada Colau

Ada Colau

Ada Colau contra Beteve

Comparteix la notícia

Creix la sensació d’inseguretat a Barcelona i les crítiques a Ada Colau

El primer problema dels barcelonins segueix sent la inseguretat, mentre que la gestió política municipal es converteix en el segon, amb el pitjor resultat des del desembre del 2015. Segons l’últim Baròmetre Semestral, basat en 808 entrevistes, el 14% dels habitants de la ciutat citen la inseguretat com la seva principal preocupació –1,6 punts més respecte a l’últim informe- mentre que un 8,4% menciona la gestió política. En tercera i quarta posició empatats amb un 8,1% hi ha l’atur i les condicions de treball i l’accés a l’habitatge. Altres problemes que també han mencionat els habitants de la capital catalana són la neteja (6,5%), els problemes econòmics (5%), el turisme (3,9%) i la contaminació i el medi ambient (3,7%).

La que fins ara se situava entre les principals preocupacions, la circulació, apareix en aquest baròmetre com a diferents subcategories, un fet que la fa baixar posicions.

Les respostes estan ara segregades entre conceptes com congestió del trànsit, circulació del vehicle privat, circulació de bicicletes i patinets o gestió del trànsit. Entre totes el concepte de mobilitat i circulació sumaria més del 10% i per tant seria el segon problema a la ciutat.

D’altra banda, el regidor de Presidència, Jordi Martí, ha justificat que el concepte “gestió política municipal” engloba diverses problemàtiques mencionades pels entrevistats i que aquests relacionen amb la gestió que en fa l’Ajuntament. Entre aquests, ha mencionat com a exemple, els ‘botellons’ o la mateixa mobilitat.

En aquest sentit, Martí prefereix basar-se en una altra dada del baròmetre per parlar estrictament de la valoració que fa la ciutadania sobre la gestió i és la pregunta que directament demana als entrevistats com valoren la gestió municipal.

Enguany el 44,0% dels enquestats considera que la gestió municipal és bona o molt bona, mentre que per a un 39,2% és dolenta o molt dolenta.

Es recupera així aquest indicador després de la caiguda de l’any passat, quan els crítics van superar en set punts els partidaris de la gestió de l’Ajuntament.

Pel que fa als indicadors generals sobre percepció de la ciutat, un 59,3% dels entrevistats creu que la ciutat ha empitjorat i un 24,6% opina que ha millorat, amb una reducció considerable de les opinions negatives sobre l’evolució de la ciutat.

Pel que fa a les perspectives de futur, son més els optimistes; un 63,7% creu que Barcelona millorarà i un 24,6% dels enquestats que empitjorarà. Els indicadors econòmics també experimenten una recuperació, tant pel que fa a la percepció de l’evolució a la ciutat i al país com a la de la llar.

Impacte de la pandèmia

En aquest baròmetre s’ha demanat per l’impacte que la pandèmia ha tingut en aspectes com la salut, els usos del temps o els hàbits de lleure, així com pel teletreball.

En concret, s’incrementa el percentatge de persones que afirmen haver patit seqüeles en la seva salut per culpa de la situació actual: si fa un any eren el 44,4%, ara són el 47,9%. Això inclou afectacions a la salut física (no necessàriament per covid-19) però també emocional.

D’altra banda, les dades indiquen que entre el 30 i el 43% de les persones entrevistades ha hagut de dedicar més temps a tasques de la llar o de cura. Els homes consideren en major mesura que han hagut de dedicar més temps a aquestes tasques que les dones: un 48,5% dels homes i un 37,1% de les dones diuen que han hagut de dedicar més temps a les tasques de la llar.

Una altra dada significativa té a veure amb si s’han agreujat les diferències entre homes i dones. El 36,4% d’entrevistats pensa que sí però la xifra canvia molt en funció de qui respon. Només un 25,3% d’homes pensa que la desigualtat ha augmentat, pel 45,9% de les dones que ho pensa.

Teletreball

El 65,3% de les persones entrevistades laboralment actives assegura que ha fet teletreball i un 34,7% que no. Per a més de la meitat el canvi ha estat en positiu, mentre que per a un 14,2% el teletreball ha tingut un impacte negatiu.

Una majoria, gairebé el 66%, està d’acord amb la implementació de sistemes de teletreball a empreses i administracions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Responsable: Digital Toginama S.L. Finalitat: publicar els vostres comentaris. Legitimació: per al vostre consentiment exprés. Destinataris: no transferirem les vostres dades a tercers, tret de les administracions que estiguin autoritzades legalment. Drets: teniu dret a accedir, rectificar i suprimir les dades, així com altres drets, tal com s’explica en informació addicional. Informació addicional: a la nostra política de privadesa i protecció de dades.