Quim Monzó ensorra Colau pel seu postureig deixant Twitter

Quim Monzó

Quim Monzó

Ada Colau deixa Twitter i Quim Monzó hi diu la seva

L’alcaldessa de Barcelona Ada Colau ha deixat Twitter. Ho ha anunciat aquest cap de setmana passat. Una manera com una altra de cridar l’atenció i tancar un canal amb el qual alguns ciutadans li feien saber la seva opinió i el seu malestar. L’escriptor Quim Monzó se n’ha fet ressò i hi ha dit la seva.

Colau va publicar un extens comunicat. Era una nota de comiat. Però no era un adéu de la política i de l’alcaldia sinó que era un arreveure d’aquesta xarxa social. En castellà i en català, primer en castellà, explica les raons de la seva sortida. Unes raons que no han agradat als catalans i als barcelonins, que ho han considerat oportunista i un exemple de “postureig”.

Tot i això, Colau manté Facebook, Instagram i Telegram. I això és el que ha comentat Quim Monzó i altres usuaris de xarxes socials, que consideren poc encertada aquesta fugida a mitges.

Abans del tancament, Colau tenia activada una opció per la qual només les persones que ella seguia podien interactuar amb ella, de manera que només rebia missatges afins i mai crítics. La resta havien de llegir i callar.

La decisió de Colau ha estat molt comentada a xarxes socials. Els usuaris de Twitter consideren que és una manera de cridar l’atenció i que l’objectiu és clar: que se’n parli. Si l’alcaldessa Colau volgués desconnectar de manera total i definitiva de les xarxes socials, també hauria abandonat Facebook, Instagram i Telegram. I no ho ha fet. Per què només Twitter?

La decisió de Colau d’abandonar Twitter segueix aixecant polèmica

El fet de donar prioritat al castellà també ha estat comentat. A Catalunya, tot i que (per ara) tenim dues llengües oficials, el català és la llengua vehicular i ha de ser la llengua d’ús preferent a l’administració. Així ho estableix l’Estatut retallat i el sentit comú de totes aquelles persones que volen que la seva llengua sobrevisqui.

Colau ja fa mesos que també va crear una important polèmica al voltant de la llengua i en aquell moment, Quim Monzó i altres escriptors de renom també hi van reaccionar. Ada Colau va emetre uns vídeos en castellà i va publicar moltes piulades en aquesta llengua. En ser preguntada es va explicar: per arribar a més gent. Volia arribar a sud-americans i espanyols que voten a Catalunya.

Arribar a més gent, segons Colau, vol dir no aconseguir que els no catalanoparlants s’esforcin. És posar-los les coses fàcils i transmetre’ls el missatge que a Barcelona i a Catalunya no necessiten entendre ni parlar el català perquè ja disposen de la llengua castellana.

Colau fa tot el contrari del que recomana la Plataforma per la Llengua i altres entitats de defensa de la cultura catalana. No s’ha de canviar d’idioma davant d’altres persones, perquè d’aquesta manera els ajudarem a aprendre la nostra. L’alcaldessa no ho veu d’aquesta manera i està disposada a captar tots els vots d’aquells castellanoparlants que fa cinquanta anys que viuen a Catalunya i no volen parlar el català perquè consideren que amb el castellà ja van a tot arreu.

Comparteix la notícia

2 pensamientos sobre “Quim Monzó ensorra Colau pel seu postureig deixant Twitter

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Amb la col·laboració de:

Edita
Change privacy settings